Hasiči by chceli dnes lesný požiar úplne uhasiť

29.11.2011 Poprad

Spišské Bystré 29. novembra (TASR) – Požiar nad obcou Spišské Bystré v lokalite Kozie chrbty by dnes chceli hasiči úplne uhasiť. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch. „Situácia je veľmi dobrá, už len naozaj veľmi malé ohniská sú, miesta, kde to trochu dymí na požiarovisku a na západnej strane smerom na Spišskú Teplicu je jedno miesto, kde viac dymí,“ priblížil Šproch.
Nejde podľa neho o nejaké väčšie ohrozenie, keďže to miesto sa nachádza vo vnútri požiaroviska. „Okraje sú úplne zachytené, na tom mieste, keď to umožní počasie, pretože je hmla, tak vrtuľník by tam ešte hasil možno hodinku,“ doplnil Šproch. Následne by sa už mali dohášať len lokálne ohniská. „Chceli by sme, aby to už dnes bolo úplne uhasené,“ konštatoval.
Na mieste ešte stále zasahuje 86 hasičov z Popradu, Levoče, Kežmarku, záchrannej brigády Humenné i dobrovoľní hasiči z okolitých obcí. Tí sa oheň snažia likvidovať už od nedele (27.11.). Požiar zasiahol plochu vyše 50 hektárov, predbežná škoda je vyčíslená na cca 50.000 eur. Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je neopatrné manipulovanie s otvoreným ohňom. Pre požiar museli v pondelok (28.11.) evakuovať muničný sklad v popradskej mestskej časti Kvetnica.
 

Vyberte región